Eiwitrijke rode linzenpasta met saus van groene groenten

Dit receptje moet je geprobeerd hebben!šŸ™ŒšŸ¼ Mega simpel, voedzaam en vol eiwitten! De saus is gebaseerd op een recept van AllerhandešŸ˜Šā£ De fusili vanĀ  @koro_nl Ā is gemaakt van rode linzen en lijnzaad en bevat hierdoor maar liefst 28g eiwitten en 28g vezels!šŸ’ŖšŸ¼ Een aanrader dus als je vegetarisch (zoals Mignon) of plantaardig eet!šŸŒ±ā£ DIT HEB JE NODIG (2 personen)ā£

  • 150g rode linzenpasta (KoRo)ā£

  • 150g diepvries erwtjesā£

  • 1 courgetteā£

  • 50g kwark of griekse yoghurt ā£

  • 1 teentje knoflookā£

  • peterselie (naar smaak)ā£ peper en zoutā£

topping:ā£ 20g pijnboompittenā£ Optioneel: een beetje geraspte 30+ kaas of Parmezaanse kaas šŸ§€ ā£ Zo maak je hetšŸ‘©šŸ¼ā€šŸ³ ā£ 1. Kook de pasta volgens de verpakking. Voeg de laatste 2 min. de helft van de erwten toe. Giet de pasta en de erwten samen af.ā£ 2. Snijd de courgette in blokjes en snijd de knoflook fijn. Doe wat olijfolie (spray) of kokosolie in een grote pan en bak hierin de courgette en de knoflook 4-5 minuutjes. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de rest van de erwten toe en laat deze al omscheppend in 4-5 min. ontdooien.ā£ 3. Voeg de kwark toe en pureer het geheel met een staafmixer. Breng op smaak met peper. Verdeel de pasta met de erwten over de borden en serveer de saus erover. Rooster de pijnboompitten kort in een pannetje en voeg deze als laatste toe samen met de geraspte kaas en de peterseliešŸŒæ Voedingswaarden per persoon ca. 515 kcal 35,5g eiwitten!šŸ’ŖšŸ¼ā£ Vergeet onze kortingscode ā€˜mindgainsā€™ niet als je gaat bestellen bij KoRo!šŸ‘ŒšŸ¼ā£ Link naar de rode linzen fusili: https://www.koro-shop.nl/bio-rode-linzen-fusilli-2-kgĀ  Ps: de mooie bordjes zijn vanĀ  @bobenbill Ā šŸ’—šŸ˜ Ga jij ā€˜m proberen? Tag ons dan in je stories op Instagram!šŸ¤©