Burrata salade met parelcouscous, venkel en gegrilde nectarine
Dat Mignon kaas-fan is wisten jullie natuurlijk al😏🧀💃🏻 Daarom hebben wij vandaag dit mega lekkere frisse receptje voor jullie! Ideaal om te maken in deze na-zomer met tropische temperaturen☀️
DIT HEB JE NODIG (2 personen):
-100g parelcouscous (of normale couscous of bulgur)
- 1 venkel
- 2 nectarines
- 150g burrata
- verse spinazie
- 20g pijnboompitten
Voor de dressing:
- balsamico, olijfolie, citroen, peper en zout
ZO MAAK JE HET👩🏻🍳
Kook de couscous volgens de verpakking. Snijd de venkel klein en de nectarine in partjes. Grill de nectarines dan even in de pan met een klein beetje olijfolie (spray). Maak ondertussen de dressing, neem hiervoor een scheutje balsamico, olijfolie, citroensap, peper en zout (en eventueel een klein beetje honing). Rooster de pijnboompitjes even kort in een pannetje (zonder olie). Neem een grote (salade)kom en verdeel hierover eerst de spinazie sla (1-2 handjes p.p.) en de couscous. Voeg dan de venkel en nectarine toe en leg de burrata mooi in het midden. Verdeel dan ook de pijnboompitjes en dressing eroverheen en smullen maar!🤩
Voedingswaarden pp ca. 613 kcal 23g eiwitten. Wil je meer/minder kcal, pas dan vooral de hoeveelheid burrata aan naar jouw wens!🙏🏼