8 manieren om progressie te maken (anders dan afvallen)
13 januari 2024 
1 min. leestijd

8 manieren om progressie te maken (anders dan afvallen)

Het nieuwe jaar is begonnen en dat betekent dat veel mensen weer gezonder willen leven en vaak ook wat kilo's willen afvallen.

Natuurlijk is er niet mis met willen afvallen en een gezond gewicht bereiken waarin jij je lekker in je vel voelt.

Bij Mindgains hebben we al duizenden mensen geïnspireerd om gezonde en bewuste keuzes te maken, meer te bewegen en hierdoor duurzaam af te vallen.

Máár...

we zien ook dat te veel focussen op afvallen en gewicht juist averechts werkt. Je bent dan te veel bezig met het cijfertje op de weegschaal en niet met alle andere stappen die je al maakt.

Misschien ben je wel hartstikke goed bezig met bewuste keuzes maken, stappen zetten, het minder van toegevoegde suikers en blijf je genieten met balans. Daarnaast heb je ook het sporten weer consistent opgepakt en ga je twee keer per week met plezier naar de sportschool.

Het kan dan heel demotiverend zijn om van jezelf te verlangen dat je meteen 5kg moet afvallen. Daarom vinden wij dat je moet kijken naar alle andere manieren waar je progressie op kunt maken!🧠

Want juist wanneer je NIET focust op afvallen, gewicht en de weegschaal maar WEL op sterker worden, consistenter worden en je relatie met voeding verbeteren zal het fysieke resultaat vanzelf volgen.


“If you want to change the fruits, you will first have to change the roots. If you want to change the visible, you will first have to change the invisible”.💗Je zal ook merken dat je deze progressie op mindset gebied veel meer gaat waarderen en dat het fysieke resultaat minder belangrijk wordt!🙏🏼En ja, natuurlijk motiveert fysiek resultaat. Niets zo tof om te zien dat je lichaam verandert als je ergens hard voor werkt. Daar mag je ook zeker trots op zijn!💪🏼

Welke manieren van progressie ANDERS dan afvallen/gewicht heb jij gemaakt het afgelopen jaar? 


Stuur ons een berichtje en laat het ons weten!


Over de schrijver
Eigenaar van Mindgains. Accountmanager bij Matrix Fitness/EGYM. Papa van Noé en Lily. Man van Mignon. Passie voor fitness, voeding & mindset.
Reactie plaatsen