Over Mindgains

A HEALTHY MIND IN A HEALTHY BODY

Dit zijn wij: Ruud en Mignon

Wij zijn Ruud en Mignon en samen met ons lieve dochtertje Noé Rosie zijn we MINDGAINS. In 2019 zijn we begonnen met ons online platform om zoveel mogelijk mensen te inspireren voor een actieve en gezonde leefstijl waarbij we werken aan zowel mind als body; vandaar ook de naam Mindgains! Dit vanuit Ruud’s grote passie voor fitness en voeding en Mignon’s achtergrond en ervaring als GZ-psycholoog.

Wat begon met een onschuldig Instagram-account is ruim drie jaar later uitgegroeid tot een eigen onderneming en een grote online community met ruim 30.000 volgers op Instagram, waarbij we tienduizenden mensen hebben mogen inspireren met onze dagelijkse leefstijl, voeding en mindset tips, een heleboel mensen persoonlijk hebben geholpen met ons online coaching programma, onze eigen Mindgains Methode guides & receptenboek hebben gelanceerd.

Op onze social-media kanalen laten we jullie dagelijks zien hoe we goed voor onszelf blijven zorgen en nemen we jullie mee in ons gezinsleven! Want hoe blijf je nu fit en gezond met een drukke baan (Ruud werkt fulltime als accountmanager en Mignon drie dagen), twee kleine meisjes, het opzetten van een eigen onderneming, het dagelijks bedenken en maken van content en natuurlijk ook nog een sociaal leven?!

We delen daarom veel makkelijke en gezonde recepten (met goede voedingswaarden en zonder onmogelijke ingrediënten) handige eetswitches & voedingstips, goede workouts en natuurlijk tips voor een gezonde en sterke mindset! 

Een van onze favoriete quotes is dan ook: change the inside and the outside will follow!

Ons team

Ruud

Ruud werkt in het dagelijks leven als accountmanager bij Matrix Fitness. Met zijn achtergrond en ervaring in marketing is hij het creatieve brein achter Mindgains en doet hij de social media. Ruud's grote passie ligt bij fitness en voeding en vooral de positieve uitwerking die dit heeft op je leven en mindset.

Heeft in Nieuw-Zeeland stage gelopen, houdt van een typische hipster brunch (avocado toast met poached eggs en een flat white), een zonnig house- en technofestival (al gebeurt dit steeds minder als papa met fulltime-baan en onderneming) en natuurlijk lekker struinen door de stad en koffietjes drinken met Mignon en Noé. 

Mignon

Mignon is werkzaam als GZ-psycholoog bij een GGZ-instelling en behandelt o.a. mensen met persoonlijkheidsproblematiek, angststoornissen, depressies en ADHD. Ook heeft ze gewerkt in een gevangenis en een TBS-kliniek.

Mignon helpt jou op mindset en psychologie gebied om weer een gezonde balans te vinden waarbij de focus ligt op goed voor jezelf zorgen en een gezonde relatie met voeding.

Mignon vindt sporten en yoga fijn, net als een wijntje op zijn tijd en lachen met goede vriendinnen. Is verliefd op de stad Sevilla waar ze gestudeerd heeft en het liefst elk jaar teruggaat.

Waarom Mindgains?

Gezondheid en leefstijl zijn nog nooit zo belangrijk geweest als nu. De helft van Nederland heeft overgewicht en ook mentale problemen en stress blijven alsmaar groeien. We zien dat heel veel mensen al jarenlang struggelen met voeding, van alles geprobeerd hebben en maar geen fijne balans kunnen vinden. 

Dit is ook niet gek, want de dieetcultuur en voedingsindustrie met alle tegenstrijdige informatie en adviezen zorgen ervoor dat mensen door de bomen het bos niet meer zien. Je hebt totaal geen idee meer wat je moet doen om gezonder te leven en raakt enorm gestrest; dit met resultaat dat het niet wil lukken om blijvend af te vallen, je totaal niet lekker in je vel zit, weinig energie hebt en beperkt wordt in je dagelijkse leven.

Om het nog lastiger te maken is er social media die staat vol met fitgirls en voedingscoaches die je vertellen wat je allemaal moet doen om gezonder te leven, af te vallen en lekkerder in je vel te zitten. Van koolhydraatarme recepten tot keto, if it fits your macros, puur en onbewerkt eten, calorieën tellen, intuïtief eten, intermittent fasting en noem het maar op.

En dan hebben we de vele crashdiëten nog niet eens gehad met allerlei detox sapjes en supplementen, welke erop gericht zijn om je zo snel mogelijk af te laten vallen. Deze zorgen er helaas ook weer voor dat je keihard terugvalt (jojo-diëten).

Daar moet verandering in komen vinden wij!

Gelukkig weten wij dat het ook anders kan, want in een wereld van quick fixes laten wij zien dat voedzaam eten en fit en gezond blijven niet moeilijk hoeft te zijn. Wij houden het makkelijk, haalbaar en realistisch zodat die gezonde leefstijl niet meer voelt als volhouden.

Mindgains is daarom ook niet alleen gericht op het werken aan je voeding, maar juist ook aan je mindset en mentale gezondheid. Want goed in je vel zitten en je manier van denken aanpassen zijn net zo belangrijk als een fit, sterk en gezond lichaam!