Over Mindgains

A HEALTHY MIND IN A HEALTHY BODY

Dit zijn wij: Ruud en Mignon

Wij zijn Ruud en Mignon en samen met ons lieve dochtertje Noé Rosie zijn we MINDGAINS. In 2019 zijn we begonnen met ons online platform om zoveel mogelijk mensen te inspireren voor een actieve en gezonde leefstijl waarbij we werken aan zowel mind als body; vandaar ook de naam Mindgains! Dit vanuit Ruud’s grote passie voor fitness en voeding en Mignon’s achtergrond en ervaring als GZ-psycholoog.

Wat begon met een onschuldig Instagram-account is ruim drie jaar later uitgegroeid tot een eigen onderneming en een grote online community met ruim 30.000 volgers op Instagram, waarbij we tienduizenden mensen hebben mogen inspireren met onze content en tips, een heleboel mensen persoonlijk hebben geholpen met ons online coaching programma, onze eigen Mindgains Methode guides & receptenboek hebben gelanceerd en een samenwerking zijn gestart met drie toffe merken: Stronger (mega chille en mooie sportkleding voor dames), Koro (handige boodschappen als noten en zaden in grootverpakking) en OhMyGuts (mega lekkere en gezonde maaltijden).

Op onze social-media kanalen laten we jullie dagelijks zien hoe we goed voor onszelf blijven zorgen en nemen we jullie mee in ons gezinsleven! Want hoe blijf je nu fit en gezond met een drukke baan (Ruud werkt fulltime als accountmanager en Mignon drie dagen), een klein kindje (Noé is bijna twee jaar oud), het opzetten van een eigen onderneming, het dagelijks bedenken en maken van content en natuurlijk ook nog een sociaal leven?!

We delen daarom veel makkelijke en gezonde recepten (met goede voedingswaarden en zonder onmogelijke ingrediënten) handige eetswitches & voedingstips, goede workouts en natuurlijk tips voor een gezonde en sterke mindset!

Een van onze favoriete quotes is dan ook: change the inside and the outside will follow!

Ons team

Ruud

Ruud werkt in het dagelijks leven als accountmanager bij Matrix Fitness. Met zijn achtergrond en ervaring in marketing is hij het creatieve brein achter Mindgains en doet hij de social media. Ruud's grote passie ligt bij fitness en voeding en vooral de positieve uitwerking die dit heeft op je leven en mindset.

Heeft in Nieuw-Zeeland stage gelopen, houdt van een typische hipster brunch (avocado toast met poached eggs en een flat white), een zonnig house- en technofestival (al gebeurt dit steeds minder als papa met fulltime-baan en onderneming) en natuurlijk lekker struinen door de stad en koffietjes drinken met Mignon en Noé. 

Mignon

Mignon is werkzaam als GZ-psycholoog bij een GGZ-instelling en behandelt o.a. mensen met persoonlijkheidsproblematiek, angststoornissen, depressies en ADHD. Ook heeft ze gewerkt in een gevangenis en een TBS-kliniek.

Mignon helpt jou op mindset en psychologie gebied om weer een gezonde balans te vinden waarbij de focus ligt op goed voor jezelf zorgen en een gezonde relatie met voeding.

Mignon vindt sporten en yoga fijn, net als een wijntje op zijn tijd en lachen met goede vriendinnen. Is verliefd op de stad Sevilla waar ze gestudeerd heeft en het liefst elk jaar teruggaat.

Onze diensten

Mindgains Methode

Een gezonde leefstijl met balans voor mensen met een druk en hectisch (gezins)leven! Ontvang direct onze uitgebreide voeding en mindset guides met weekplanner, ons boodschappenlijstje ÉN toegang tot de exclusieve Mindgains Methode community!

Receptenboek

Al onze receptjes verzameld in een handig EBOOK met meer dan 100 pagina's! Al onze recepten voor ontbijt, lunch, tussendoor en avondeten zijn makkelijk, gezond en natuurlijk méga lekker.

Coaching (lancering 2023)

Online coaching (1 op 1 en in kleine groepjes) met focus op mindset thema's  omtrent een gezonde relatie met voeding: emotie-eten, stress, zelfbeeld, alles-of-niets denken, perfectionisme.

Waarom Mindgains?

Gezondheid en leefstijl zijn nog nooit zo belangrijk geweest als nu. De helft van Nederland heeft overgewicht en ook mentale problemen en stress blijven alsmaar groeien. We zien dat heel veel mensen al jarenlang struggelen met voeding, van alles geprobeerd hebben en maar geen fijne balans kunnen vinden. 

Dit is ook niet gek, want de dieetcultuur en voedingsindustrie met alle tegenstrijdige informatie en adviezen zorgen ervoor dat mensen door de bomen het bos niet meer zien. Je hebt totaal geen idee meer wat je moet doen om gezonder te leven en raakt enorm gestrest; dit met resultaat dat het niet wil lukken om blijvend af te vallen, je totaal niet lekker in je vel zit, weinig energie hebt en beperkt wordt in je dagelijkse leven.

Om het nog lastiger te maken is er social media die staat vol met fitgirls en voedingscoaches die je vertellen wat je allemaal moet doen om gezonder te leven, af te vallen en lekkerder in je vel te zitten. Van koolhydraatarme recepten tot keto, if it fits your macros, puur en onbewerkt eten, calorieën tellen, intuïtief eten, intermittent fasting en noem het maar op.

En dan hebben we de vele crashdiëten nog niet eens gehad met allerlei detox sapjes en supplementen, welke erop gericht zijn om je zo snel mogelijk af te laten vallen. Deze zorgen er helaas ook weer voor dat je keihard terugvalt (jojo-diëten).

Daar moet verandering in komen vinden wij!

Gelukkig weten wij dat het ook anders kan, want in een wereld van quick fixes laten wij zien dat voedzaam eten en fit en gezond blijven niet moeilijk hoeft te zijn. Wij houden het makkelijk, haalbaar en realistisch zodat die gezonde leefstijl niet meer voelt als volhouden.

Mindgains is daarom ook niet alleen gericht op het werken aan je voeding, maar juist ook aan je mindset en mentale gezondheid. Want goed in je vel zitten en je manier van denken aanpassen zijn net zo belangrijk als een fit, sterk en gezond lichaam!

Wat anderen over ons zeggen

These slides will be slide-able on the live version of your page!
Sharon

Ik ben Sharon, ik ben 35 jaar, ben getrouwd en heb 2 dochters van 10 & 13 jaar. Ik werk als onthaalmedewerker in een ziekenhuis. Ik sukkel al een paar jaar met mijn gezondheid, ik heb 2 hernia's, artrose, was voortdurend moe en ziek, heb overgewicht. Dit kon zo niet meer blijven, nu zouden het eigenlijk de mooiste jaren van mijn leven moeten zijn!


Ik heb de knop omgedraaid nadat ik in april covid had. Ik was er klaar mee! Ik ben Mindgains beginnen volgen en ik ben nu 16 kilo kwijt, heb meer energie, ben niet meer ziek geweest, heb minder rugpijn en zit beter in mijn vel. Ik zorg nu goed voor mezelf en durf mezelf op 1 zetten waardoor ik een betere vrouw, mama.. ben  daarom ook zo dankbaar voor jullie account, jullie hebben oprecht mijn leven veranderd!

Ms. Nameless
Add Your Stars
Erik
De tips die Mignon en Ruud delen zijn eenvoudig toe te passen in het dagelijkse leven. Iedereen wil gezond leven maar met deze hapklare informatie is dat voor mij een stuk eenvoudiger geworden. Daarbij is het receptenboek helemaal ideaal want alles staat zo op tafel of is ideaal om te preppen. Ik ben blij dat jullie op mijn pad zijn gekomen.
Ms. Nameless
Add Your Stars
Marije
Nog nooit zoveel recepten uit een kookboek gemaakt als uit het boek van Mindgains. De gerechten zijn gezond en makkelijk te bereiden. Zodat je nog zin hebt om deze te maken na een lange (werk)dag. Ruud en Mignon geven je een inkijkje in hun dagelijks leven. No nonsense en met fijne tips om een gezonde relatie met eten op te bouwen en te behouden. Zij hebben mij al zoveel geleerd!
Ms. Nameless
Add Your Stars