DE MINDGAINS METHODE

Een gezonde leefstijl met balans voor iedereen met een druk en hectisch (gezins)leven!
 • Meer rust en structuur in je eetpatroon
 • Fysiek en mentaal lekkerder in je vel
 • Leer afvallen nder dieet
 • Minder zoete cravings en snaaidrang
 • Krijg een haalbare en realistische manier van eten
  die niet voelt als volhouden!
 • Blijven genieten met balans!
Ja, dit wil ik! 
Niet tevreden is geld terug

STOP met iedere keer weer diëten, je hoeft niet alles op wilskracht en discipline te doen!

Je struggelt al jarenlang met afvallen en gewicht. Door je drukke en veeleisende baan en je gezin wil het met voeding telkens niet lukken en ook sporten blijft altijd een uitdaging. Door de drukte van de dag maar vooral ook door alle dieetregels eet je telkens veel te weinig en heb je continue last van snaaidrang en zoete cravings. Het lukt je maar niet om een goede balans te vinden en gezond eten en leven vol te houden.


Je weet niet meer waar je moet beginnen en denkt in alles-of-niets, dus besluit je iedere keer maar weer het roer rigoureus om te gooien. Vanaf maandag alleen nog maar gezond eten en vooral niet meer snoepen en genieten. Een paar dagen later merk je: dit is het niet, ik kan het niet volhouden.


Weer niet gelukt....

Je belandt in een vicieuze cirkel van diëten en hebt hierdoor continue het gevoel te falen.

 Je gebrek aan discipline en wilskracht krijgt de schuld, want doorzettingsvermogen is wat je voor je gevoel echt mist.


 Hoe ga je nu ooit die fijne balans vinden waar je al zo lang naar zoekt?


Maar gelukkig kan het ook anders! In een wereld van quick fixes en diëten laten wij zien dat voedzaam eten en fit worden niet moeilijk hoeft te zijn. Een leven zonder dieet waarbij het niet perfect hoeft en je duurzaam resultaat haalt, zodat je voor altijd fysiek én mentaal lekker in je vel zit.


Dit is geschikt voor jou als je jezelf hierin herkent...

  1. Je hebt een mega druk en hectisch (gezins)leven

  2. Het lukt je maar niet om gezond eten vol te houden

  3. Je hebt geen idee waar je moet beginnen met afvallen

  4. Je wilt eindelijk eens af van die snaaibuien en emotie-eten

  5. Je bent helemaal klaar met diëten en wilt eindelijk een gezonde balans vinden

  6. Je ziet door de bomen het bos niet meer door de voedings- en dieetindustrie

  7. Je hebt last van perfectionisme en de alles-of-niets mentaliteit en legt de lat iedere keer veel te hoog voor jezelf

  8. Je probeert alles op discipline en wilskracht te doen en je hebt telkens het gevoel weer te falen

  9. Je wilt eindelijk weer trots op zijn op jezelf en een positiever zelfbeeld krijgen!

Begin dan direct met onze effectieve
MINDGAINS methode!

Wij begrijpen dat jij het mega druk hebt met je werk, je gezin en een sociaal leven. We zitten zelf immers in precies hetzelfde schuitje. Toch lukt het ons al jarenlang om de juiste balans te vinden, fysiek en mentaal resultaat te boeken en dit ook vast te houden.

Al onze kennis en ervaring hebben we gebundeld in onze Mindgains methode guides zodat jij:

 • Veel meer energie hebt in je dagelijkse leven
 • Fysiek én mentaal resultaat boekt en veel lekkerder in je vel zit
 • Een fijne structuur ontwikkelt die past bij je drukke, hectische leven
 • Geen hongergevoel en snaaidrang meer hebt tijdens het afvallen
 • Leert hoe je blijvend kunt afvallen zónder dieet
 • De juiste balans vindt tussen voedzaam eten en blijven genieten


Met de Mindgains methode ga je door middel van guides stap voor stap leren hoe je voedzamer en slimmer kan gaan eten én ga je werken aan een gezonde en sterke mindset.

Geen verschrikkelijk crash dieet (en jojo-effect) maar de juiste kennis en structuur op een haalbare en realistische manier, zodat je NOOIT meer hoeft te diëten en voor altijd lekker in je vel kunt zitten.

Wij vinden het belangrijk dat je meer inzicht krijgt in voeding en zelf gezonde keuzes leert te maken, maar vooral ook de balans houdt tussen voedzaam eten en genieten van minder gezonde dingen.

Denk aan een croissantje of taartje eten zonder schuldgevoel en genieten van een avondje uit eten omdat het past binnen je gezonde leefstijl.

Waarom de Mindgains Methode?

Gezondheid en leefstijl zijn nog nooit zo belangrijk geweest als nu. De helft van Nederland heeft overgewicht en ook mentale problemen en stress blijven alsmaar groeien.. We zien dat heel veel mensen al jarenlang struggelen met voeding, van alles geprobeerd hebben en maar geen fijne balans kunnen vinden.


Dit is ook niet gek, want de dieetcultuur en voedingsindustrie met alle tegenstrijdige informatie en adviezen zorgen ervoor dat je door de bomen het bos niet meer ziet.


Je hebt totaal geen idee meer wat je moet doen om gezonder te eten en raakt enorm gestrest; dit met resultaat dat het niet wil lukken om blijvend af te vallen, je totaal niet lekker in je vel zitten, weinig energie hebt en beperkt worden in je dagelijkse leven.


Om het nog lastiger te maken is er social media die staat vol met fitgirls en voedingscoaches die je vertellen wat je allemaal moet doen om gezonder te leven, af te vallen en lekkerder in je vel te zitten. Van koolhydraatarme recepten tot keto, if it fits your macros, puur en onbewerkt eten, calorieën tellen, intuïtief eten, intermittent fasting en noem het maar op.


En dan hebben we de vele crashdiëten nog niet eens gehad met allerlei detox sapjes en supplementen, welke erop gericht zijn om je zo snel mogelijk af te laten vallen. Deze zorgen er helaas ook weer voor dat je keihard terugvalt (jojo-diëten). Daar moet verandering in komen vinden wij!

Gezond eten en leven hoeft
niet moeilijk te zijn!

In een wereld van quick fixes en crash-diëten die je toch niet kunt volhouden laten wij zien dat voedzaam eten en fit en gezond blijven niet moeilijk hoeft te zijn!


Wij houden het makkelijk, haalbaar en realistisch zodat die gezonde leefstijl niet voelt als volhouden!


Mindgains is daarom ook niet alleen gericht op het werken aan je voeding, maar juist ook aan je mindset en mentale gezondheid. Want goed in je vel zitten en je manier van denken aanpassen zijn net zo belangrijk als een fit, sterk en gezond lichaam!

Wij zijn Mignon en Ruud en samen zijn we MINDGAINS

Wij zijn Mignon en Ruud en samen met ons dochtertje Noé zijn we MINDGAINS. In 2019 zijn we begonnen met ons platform met als doel om zo veel mogelijk mensen te inspireren en motiveren voor een meer actieve en gezonde leefstijl, waarbij we werken aan zowel MIND & BODY. Vandaar ook onze naam Mindgains!

Met Mindgains laten we zien hoe we fit en gezond blijven ondanks ons drukke en hectische leven met een baan (Ruud werkt fulltime als accountmanager bij Matrix Fitness en Mignon drie dagen als GZ-psycholoog), een eigen onderneming, een kindje en natuurlijk nog een sociaal leven!

Al jarenlang delen we makkelijke en gezonde recepten (zonder moeilijke ingrediënten), handige eetswitches, boodschappenlijstjes, heel veel voedingsweetjes en natuurlijk tips voor een gezonde en sterke mindset.

We laten we zien dat gezond eten en leven niet moeilijk hoeft te zijn, dat je lekker in je vel kunt zitten door het  maken van voedzame en simpele maaltijden, je doelen kunt behalen zonder vreselijk crashdieet en het belangrijkste: kunt blijven genieten met balans.

10+ jaar

Ervaring met voeding & training

8+ jaar

Ervaring als psycholoog

30.000+

Mensen geïnspireerd op gebied van voeding, mindset en training

Complete guides voor een gezonde leefstijl met balans en een sterke mindset

Met onze voedingsgids en mindset gids ga je stap voor stap werken aan een gezonde leefstijl met balans.


Geen vreselijk crash dieet en jojo-effect maar de juiste kennis en structuur op een haalbare en realistische manier, zodat jij jouw doelen kunt behalen en volhouden op de lange termijn!

We vinden het daarom belangrijk dat je jouw kennis over voeding vergroot zodat je zelf gezonde keuzes leert maken, maar ook de balans houdt tussen voedzaam eten en kunnen genieten van de minder gezonde dingen.


Denk aan een croissantje of taartje eten zonder schuldgevoel en genieten van een avondje uit eten omdat het past binnen je gezonde leefstijl!

Dit kan je verwachten van de Mindgains Methode:

VOEDINGSGUIDE

In onze voedingsguide leer je de basis van voeding begrijpen, laten we zien welke producten je het beste wél en niet kunt eten, ga je een de slag met het maken van simpele eetswitches voor snel resultaat en leer je etiketten lezen zodat je de juiste producten koopt in de supermarkt. Daarnaast creëer je structuur in je voedingspatroon en leer je hoe je kunt blijven genieten met balans.

MINDSET GUIDE

In onze mindsetguide ga je aan de slag met thema's als emotie-eten, perfectionisme, alles-of-niets denken en stress rondom feestdagen. Dit met tips vanuit de cognitieve gedragstherapie en op basis van de jarenlange kennis en ervaring van Mignon als GZ-psycholoog.

PRAKTISCHE TOOLS én ONLINE SUPPORT

Naast alle info in de guides krijg je ook praktische motivatietools. Zo ontvang je ons Mindgains boodschappenlijstje en een handige week- en doelenplanner waarop je  jouw maaltijden, beweging en sociale activiteiten gaat plannen.

Hiermee ga je aan de slag

VOEDINGSGUIDE

In de voedingsguide ga je stap voor stap aan de slag met een gezonder eetpatroon waarbij je kunt blijven genieten met balans!

 • De basis van voeding begrijpen: wat is de energiebalans? Hoe bepaal je jouw caloriedoel? We geven precies aan welke producten je het beste wél en niet kunt eten in jouw voedzame basis!

 • Simpele eetswitches maken voor meer resultaat: toegevoegd suiker minderen, meer en slimmer eten in plaats van minder (volume voeding)!

 • Voedingslabels/etiketten leren lezen: laat je niet voor de gek houden door misleidende verpakkingen en 'gezonde' claims! Wij leren jou precies waar je op moet letten als je iets koopt in de supermarkt.

 • Structuur, rust en routine creëren in je drukke en hectische leven: je krijgt meer inzicht en kennis over hoeveelheden en voedingswaarden en leert om te PLANNEN in plaats van tracken/bijhouden van calorieën. 

 • Genieten met balans: leren eten zonder restricties, omgaan met sociale gelegenheden en bewust genieten van minder gezonde dingen!

MINDSET GUIDE

Een guide met 10 thema's en opdrachten met tips vanuit de cognitieve gedragstherapie en Mignon's jarenlange ervaring als (GZ)-psycholoog! 

 • Meer rust en balans krijgt, ook tijdens drukke en hectische dagen

 • Hoe jij ZELF de regie over jouw leven kan gaan  pakken

 • Leren fouten te maken en te falen zonder schuldgevoel

 • Omgaan met perfectionisme om dit gedrag te verminderen

 • Het veranderen van je alles-of-niets mindset 

 • Geef je zelfbeeld en zelfvertrouwen een positieve boost 

 • Verminder je snaaigedrag (ja dit hoort bij je mindset!)

 • Leren omgaan met emoties en stress om emotie eten te verminderen

 • Hoe jij (in balans) kan genieten van de feestdagen zonder stress!

 • Omgaan met de mening van andereover jouw gezonde leefstijl

EXTRA BONUSSEN!

Boodschappenlijstje

Met ons handige boodschappenlijstje heb je direct alle 'Mindgains' proof producten op een rijtje staan! Zo wordt het een stuk makkelijker boodschappen doen en hoef je zelf niet te bedenken wat je allemaal moet halen in de supermarkt.

Handige week- en doelenplanner

Grote doelen bestaan uit kleine stappen. Met onze Mindgains week- en doelen planner zorg je er voor dat je stapsgewijs je doelen behaalt en overzicht voor jezelf creëert. Essentieel voor je planning en structuur!

Ervaringen van anderen:

Marije

Nog nooit zoveel recepten uit een kookboek gemaakt als uit het boek van Mindgains. De gerechten zijn gezond en makkelijk te bereiden. Zodat je nog zin hebt om deze te maken na een lange (werk)dag. Ruud en Mignon geven je een inkijkje in hun dagelijks leven. No nonsense en met fijne tips om een gezonde relatie met eten op te bouwen en te behouden. Zij hebben mij al zoveel geleerd!

Steffeni 
Ik word helemaal vrolijk van Mignon en Ruud! Als drukke mama van 31, met twee mannetjes (1 en 3 jaar) in huis, wil ik graag goed voor mezelf zorgen! Maar dit lukt niet altijd even gemakkelijk.. De productvergelijkingen zorgen bij mij voor bewustwording en voedzamere keuzes. Ook de tips om je eigen mindset sterker te maken, vind ik erg fijn! Het zorgt voor genuanceerde gedachten, mildheid voor jezelf en geen alles-of-niets-(dieet)mentaliteit. En alle gezellige foto’s van de koffiebarretjes, avondjes uit eten en recepten laten goed zien dat je het belangrijk is om van alles te genieten, dus ook van de minder voedzame momenten! Al met al zorgt Mindgains er dus voor dat ik meer geniet, liever ben voor mezelf, vaker kies voor voedzaam gemak, probeer om voedzame producten te gebruiken en elke dag een klein beetje “verbeter”! 
Erik
De tips die Mignon en Ruud delen zijn eenvoudig toe te passen in het dagelijkse leven. Iedereen wil gezond leven maar met deze hapklare informatie is dat voor mij een stuk eenvoudiger geworden. Daarbij is het receptenboek helemaal ideaal want alles staat zo op tafel of is ideaal om te preppen. Ik ben blij dat jullie op mijn pad zijn gekomen.

Nooit meer diëten, nooit meer jojoën en voor altijd een fijne balans in je drukke en hectische (gezins)leven!

Nu van €39,99
voor 19,99

DE MINDGAINS METHODE: eindelijk een gezonde leefstijl met balans + fysiek én mentaal resultaat

 • De uitgebreide voedingsguide waardoor jij eindelijk fit en gezond kunt worden zonder dieet
  • De mindset guide met 10 waardevolle thema's en opdrachten vanuit Mignon's kennis en ervaring als GZ-psycholoog  
  • Het Mindgains boodschappenlijstje met al onze 'Mindgains approved' producten; dit zodat je het zelf niet meer hoeft uit te zoeken! 
  • De mega handige en fijne Mindgains week- en doelenplanner om jouw succes te vergroten 

Veelgestelde vragen over de Mindgains Methode

Ik heb het heel erg druk met mijn werk en mijn gezin, is de Mindgains methode dan wel haalbaar om te volgen?

Juist wanneer je het druk hebt is het super goed om onze methode te volgen. We zitten namelijk zelf exact in hetzelfde schuitje als jong gezin met ons werk, een onderneming, kindje en natuurlijk nog een sociaal leven. Onze kijk op voeding en mindset is dus vooral ook bedoeld om je meer rust en structuur te geven in je drukke en hectische gezinsleven.

Hoeveel tijd kost het om de Mindgains methode te doorlopen?

Je kunt beide guides geheel in je eigen tempo doorlopen; jij bepaalt namelijk zelf met welke thema's je aan de slag gaat en hoe lang. Je kunt bijvoorbeeld eerst een tijdje oefenen met de basis eetswitches uit de voedingsguide en een aantal mindset thema's die passen bij jouw struggles. We staan ook echt voor een- duurzame verandering in je leefstijl en mindset en zeker niet voor een quick fix. Je mag hier dus de tijd voor nemen! Elke dag een kleine stap in de juiste richting zorgt voor consistent progressie en blijvend resultaat.

Is de Mindgains methode alleen maar voor mensen die willen afvallen?

Nee, zeer zeker niet! Wij kunnen je heel goed helpen als je wil afvallen en vet verliezen, maar uiteindelijk zijn er nog veel meer doelen. Denk aan simpelweg lekkerder in je vel zitten, meer energie hebben, een fitte mama of papa zijn zodat je met je kids kan blijven spelen, een gezonde balans in je eten vinden, meer rust en structuur krijgen en op een relaxtere manier met eten om leren gaan.

Ik heb al veel verschillende diëten geprobeerd, heeft het dan wel zin om de Mindgains methode te gaan proberen?

JA, juist dan heeft het heel veel zin om onze manier van eten en denken aan te leren! Je gaat immers geen dieet volgen maar leren hoe je met juiste kennis, structuur en mindset jouw doelen kan behalen en nooit meer op dieet hoeft! Onze methode heeft ook al honderden mensen geholpen die jarenlang gedieet hebben en last hadden van veel snaaibuien en cravings.

Is de Mindgains methode ook wat voor mij als ik last heb van een eetstoornis?

De Mindgains methode leert je hoe je op een gezonde manier met je voeding en mindset kan leren omgaan. Als er sprake is van een eetstoornis en er behandeling nodig is, dan raden wij je aan hier gespecialiseerde hulp voor te zoeken via je huisarts. Wel kan de Mindgains methode aan goede aanvulling zijn op de hulp die je al hebt! Denk aan een gezonde relatie met voeding, het switchen van je mindset naar goed voor jezelf zorgen, het loslaten van het getal op de weegschaal en blijven genieten van minder gezonde dingen.

Krijg ik persoonlijke coaching/begeleiding bij het aanschaffen van deze guides?

Nee, de guides zijn er om zelf door te lopen. Wel kan je jezelf aanmelden voor onze Mindgains Challenge (in een groep) of een intake plannen voor onze Mindgains 1:1 Coaching.

Ik heb al een tijdje calorieën geteld en voeding getrackt, hoe gaan jullie hiermee om?

Wij vinden het belangrijk dat je - naast het simpelweg maken van voedzame keuzes - meer inzicht krijgt in voedingswaarden en leert begrijpen welke hoeveelheden passend zijn om jouw doelen te behalen. We focussen hierbij vooral op het vergroten van je kennis en structuur waarbij je gaat PLANNEN in plaats van tracken. Op deze manier creëer je veel meer rust en routine in je eetpatroon en hoef je niet te tracken. Het is goed om dit los te kunnen laten zodat je uiteindelijk meer op gevoel kunt gaan eten.

Ik eet vegetarisch of vegan/plantaardig, is de Mindgains methode dan ook geschikt voor mij?

Ja, ook als je vegetarisch of vegan eet kan je de Mindgains methode goed gebruiken. Mignon eet zelf al sinds haar 13e vegetarisch en ook eten we samen steeds vaker vegan maaltijden met voldoende eiwitten. Je bent dus zeker niet verplicht om bijvoorbeeld vlees of vis te eten als je dit niet wilt.

Kan ik de guides ook los van elkaar aanschaffen?

Nee, dit is niet mogelijk. We verkopen ze alleen als bundel, zodat jij echt de Mindgains methode kunt ervaren.

Is het een e-book of een fysiek boek?

De mindgains methode met alle extra's ontvang je direct als een e-book, zodat jij hier zo snel mogelijk mee aan de slag kunt gaan.