5x de fijnste online workouts op YouTube voor tijdens de zwangerschap
27 januari 2023 
2 min. leestijd

5x de fijnste online workouts op YouTube voor tijdens de zwangerschap

Je zwangerschap is de ideale periode om lekker te bewegen en te (gaan) sporten. Al zou je dit misschien niet denken, omdat het motto vroeger vooral was 'doe maar rustig aan'. Sporten tijdens je zwangerschap doe je namelijk niet om af te vallen of strakker te worden, maar om fit en gezond te blijven zowel voor jezelf als je groeiende kindje, alsook om klachten en kwaaltjes te voorkomen. Sporten en bewegen met als doel om goed voor jezelf te zorgen! 

Om jou op weg te helpen ook thuis je sport-/beweegroutine vast te houden of op te pakken hebben we een aantal Youtube workouts op rijtje gezet die ik in elk geval in de afgelopen maanden super fijn vond om tijdens mijn zwangerschap te doen!

 Hoe fijn is het als je niet hoeft na te denken over welke oefening je wel of niet mag doen. Deze workouts zijn namelijk allemaal afgestemd op jouw veranderende lichaam, dus zonder springen (want laten we eerlijk zijn, dat is niet echt comfortabel met zo’n buik en niet goed voor je bekken), buikspieroefeningen en andere oefeningen die niet goed zijn voor je zwangere lijf. 

Bij de meeste workouts is het het fijnste als je een paar gewichtjes bij de hand hebt. Kijk ook vooral wat haalbaar is, want je hebt al een extra dumbbell aan je lichaam hangen, haha! 

1. Nourish move love: Advanced Pregnancy Workout: 30-Minute Full Body Pregnancy Strength | Safe for ALL Trimesters

Deze full body workout duurt 30 minuten en zorgt ervoor dat je even lekker kan zweten en vooral je spieren kan versterken. Keep moving is het belangrijkste motto bij deze workouts en daar ben ik het helemaal mee eens! Het maakt niet uit wat je doet en alles mag vooral op jouw eigen leven en tempo, maar in beweging blijven is mega belangrijk.


 2. Nourish move love: LEG DAY | 30-Minute Lower Body Workout For Women (Pregnancy Workout)

Een heerlijke workout van 30 minuten om je benen en billen flink aan het werk te zetten. Deze workout is te volgen tijdens alle trimesters en het fijne aan deze online lesjes is dat je prima elke vijf minuten even kan pauzeren als dat nodig is (zoals ik bij mezelf ook merkte in het laatste trimester haha).


 3. Tone it up: Total body workout, Bump'n Body Prenatal Workout With Kat & Kristina

Een total body workout met fijne uitleg bij de oefeningen en genoeg ruimte om alles op je eigen (misschien wat tragere dan normale:p) tempo te doen! 


4. Fit by Larie: 20 Minute Prenatal Cardio Workout | Low Impact | Body Weight Only

Een HIT workout waarbij elke oefening 30 seconden duurt en je alles op eigen niveau kan doen. Het is low impact, maar dat betekent niet dat je niet flink gaat zweten. Je zult zien dat je je na deze workout heerlijk voelt! 


5. Pregnancy and Postpartum TV: Pregnancy Cardio Workout (first trimester, second trimester, third trimester)

Een korte workout van 20 minuten waarbij je verder geen gewichtjes of iets dergelijks nodig hebt. Vooral fijn om in elk geval even in beweging te komen en je energie een boost te geven! Ga jij één van bovenstaande workouts proberen? Go for it zou ik zeggen! 


Zoek vooral naar een goede balans tussen rust en sporten en doe wat goed voelt voor jou! Dat betekent goed luisteren naar je lichaam, pauzeren als je daar behoefte aan hebt en goed drinken. Sporten betekent ook echt niet jezelf compleet in het zweet werken en tot het uiterste gaan, maar fijne low impact workouts, yoga, wandelen, fietsen enz. 

Wil je meer weten en lezen over sporten tijdens en na je zwangerschap? 

Dan zijn het boek van Romana Serno van Sterkher ("Sterker zwanger: Krachttraining voor en na de bevalling) of de podcast met Romana en Nina Piersson via Mama'en op Spotify ook zeker een aanrader! 

Over de schrijver
Eigenaar van Mindgains. GZ-psycholoog en schematherapeut. Mama van Noé en Lily. Mignon helpt jou om een sterke en gezonde mindset te ontwikkelen zodat jij die gezonde leefstijl met balans vindt!
Reactie plaatsen